Foro de Bomberos, servicios de rescate y extinción de incendios.
Foro-Bomberos
    Búsqueda Avanzada
homex > Zona Abierta > Herramientas y técnicas de actuación
Caixa d'eines
todoemergenciasx
firerescue-x
Responder
 
Visitas a este tema:   4.382
Añadir a FavoritosAñadir a Favoritos No estás suscrito a este tema Suscribirme Buscar en Tema
Antiguo 20/02/12, 19:42   #1
user47 está desconectado user47
Parc de Reus - Torn A
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Fecha Registro: abr 2010
Mensajes último año:
icon Caixa d'eines

Hola de nou,

Fa temps que em preocupa un tema com és les eines que portem als vehicles. Si alguna cosa no suporto és veure una caixa d'eines mig buida, bruta i destartalada. No cal dir què, la caixa d'eines que porten els nostres vehicles, ja fins i tot de fàbrica, és del tot insificient. No enumerarem aquí la quantitat de serveis que segur tots ens hem trobat amb una total manca d'eines adients i de qualitat.

És per això, que fa uns anys vaig fer una proposta i que a hores d'ara, segur que hi afeixiria algunes coses més.

La proposta deia així,

Cita:
En relació a la proposta per a dotar el vehicle 6.08.90 del parc de Reus, d’una caixa d’eines, són moltes les avantatges que soposaria tindre-les de manera fixa com a dotació d’aquest vehicle.
L’idea de disposar d’aquestes eines,-algunes d’especials, com podrà comprobar en el llistat adjunt-, en un vehicle lleuger com és el 6.08.90 de comandament és:
Com ja sap vostè, la tipología de la feina dels bombers cada vegada és més variada i polivalent i la gent ja no truca només per incendis i accidents de trànsit, sinó què realitzem un ampli ventall dàltres tipus de serveis i que en ocasions es fa necesari cert tipus d’eines més sofisticades, profesionals i específiques què de les que disposem fins ara en els vehicles.
Fonamentalment, el fet de tenir-les en aquest vehicle és, no hipotecar-les en un sol vehicle pesant i ademés tenir un coltrol més exaustiu de les mateixes. També, la disponibilitat de desplaçament a serveis del propi i d’altres parcs, sense afectar la dotació dels vehicles pesants de primera sortida del parc.
Com veurà, he triat totes les máquines profesionals elèctriques. El motiu principal és que ara pràcticament la majoria de vehicles pesants porten un generador elèctric i es poden endollar fàcilment.
Si més no, voldria posar alguns exemples de l’utilitat d’aquestes eines què en ocasions i de manera particular ja les hem fet servir en algún que altre servei i amb resultats excelents.
En una ocasió i gràcies que teniem un joc de claus de got al Nissan Patrol de comandament, es va poder escarcerar al conductor atrapat d’un camió cisterna volcat tant sols treient quatre cargols del seient que l’estava pressionant. Va ser ràpid, net i polit.
També i d’ús particular, en varies ocasions hem fet servir la radial petita de 115 mm, així com un mini taladre què ha facilitat moltissim la feina.
La radial de 230 mm pot ser molt útil per a tallar ferros gruixuts, tallar parets que juntament amb el martell elèctric, ens perpetria fer un forat per a accedir-hi al seu interior, etc.
La radial petita de 115 mm, és de gran utilitat en espais estrets o per tallar ferros prims com varilles de ferro coarrugat, passamans, àngles, candaus, etc. Recordo què en una ocasió el sostre d’un paller era ple de varilles de ferro, tubs quadrats i biguetes, què a l’esfonçar-se i barrejar-se amb la palla, va dificultar moltíssim poder remoure-la.
Aquest i d’altres, que serien llargs d’explicar, són alguns dels serveis els quals s’ha fet necesari l’utiltzació d’unes eines més específiques que les que tenim ara per ara.
El martell elèctric també pensó que pot ser de gran utilitat en ocasions que tinguem que obrir portes de persiana dels comerços. La gran majoria están tancades amb un pany central mitjançant un buló que entra en un forat a rans de terra. Doncs bé, si reventem el formigó de la peça que hi ha al terra amb el martell, podría ser ràpid i no causariem massa destroça.
Veurà què també hi ha eines com un salabre (rescat petits animals), cinta americana (molt útil per a lligar objectes), tallador i ventoses per a vidres (ara la majoria de finestres són d’alumini i no es pot treure els llistons laterals que sutjecten els vidres), una forma d’intentar obrir és adderint les ventoses al vidre i aixecant la finestra què en algunes ocasions és suficient per obrir.
Tot plegat, representa donar resposta a les necesitats que en diferents serveis hem cregut necesari necesitar-les i què després d’un temps podrem avaluar si han estat útils o no.
Reus, 15 d’octubre de 2008


iTLXZZVMrXXs

Archivos Adjuntos
Tipo de Archivo: pdf CAIXA EINES 08.pdf (349,8 KB (Kilobytes), 133 visitas)

Última edición por Pablo Castro; 21/02/12 a las 14:50.
Aviso a Organizadores   Citar
Antiguo 24/02/12, 00:58   #2
user2 está desconectado user2
Parc de Valls - torn D
Bomber Generalitat
xcinco
avatar_
Fecha Registro: mar 2010
Mensajes último año: 12
icon

Hola Fracesc.

Se podría decir que a cualquier profesional de oficio se le puede valorar rápidamente por la selección y calidad de su caja de herramientas triste. Y eso nos llevaría a una triste auditoría instantánea de nuestro funcionamiento en muchos casos. No entiendo que muchos parques (jefe de parque) no tomen al menos la iniciativa en parchear en lo posible algo que se mejora con cantidades de dinero muy pequeñas en relación a nuestro coste como servicio. Tu propio presupuesto lo demuestra.

Además de inquietarme ver una caja de herramientas incompleta y sin inventario de repaso, me disgusta ver las herramientas embutidas en los armarios y cajas de manera que ya sólo sacar la herramienta genera el problema de volver a recolocar de manera imposible todo lo que allí iba embutido. Un espacio de guardar herramienta no puede estar sobreutillizado o en precario porque se convierte en una invitación a no tocar nada, a dejarlo como está.

Y en eso nosotros tenemos nosotros parte de culpa pero también la organización. Compartimentar la herramienta de un vehículo no siempre acaba con el carrozado que trae de serie. Y pareciera que una vez entregados los vehículos nuevos pedir un esfuerzo en reorganizar armarios o herramienta en cualquier otro momento posterior fuera un gasto poco justificado o difícil de tramitar.

De todo lo que enumeras veo las radiales (nosotros tenemos en el parque) y la "dremel" muy útiles y asequibles. Teniendo un generador al alcance también creo que el martillo neumático es algo de lo que no deberíamos prescindir por el poco coste que supone. No son grandes cantidades, pero no debería de ocurrir que a día de hoy algo tan común como las llaves tork o las bridas no sean parte del inventario de almacén.

En Hospitalet tienen historias que contar sobre las radiales pequeñas, en parte debido a que nosotros no tenemos cosas que muchos piensan que tenemos los bomberos, pero en quirófano/urgencias tampoco andan demasiado equipados parece a veces guino.

Has de explicarme lo de los vídreos, es para acceder desde fuera sin romper el cristal??
Miniatura de Adjuntos
Haz clic en la foto para verla a tamaño completoHaz clic en la foto para verla a tamaño completo

Última edición por Pablo Castro; 24/02/12 a las 12:50.
Aviso a Organizadores   Citar
Antiguo 12/03/12, 19:07   #3
user47 está desconectado user47
Parc de Reus - Torn A
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Fecha Registro: abr 2010
Mensajes último año:
icon Caixa d'eines i/o distribució material vehicles

ivaDcHdulhz

Hola Pablo,

Sens dubte que la caixa d'eines és tant sols un reflex de tot el contingut i distribució dels armaris del vehicles.

Poc a poc en els vehicles començen ha estar algo millor distribuits el material i les eines en comparació anys enrera. Però, només algo millor, doncs, encare queda molt per a millorar.

No se vosaltres, però en el nostre parc hi han vehicles amb més de vint anys. El problema és que el material està col·locat de qualsevol manera i cada vegada que l'has d'utilitzar, l'extracció potser causa de esguinços importants i et diria que fins i tot d'alguna baixa.

Pel que fa a l'argonomia i distribució del material en els vehicles, continua sent una assignatura pendent. Penso en una sortida amb tres bombers, que representa una tercera part dels nostres parcs, i la dificultat que implica en alguns casos, l'extracció de cert material sobretot en les parts més altes dels armaris.

Crec sincerament, que es pot millorar i que haurien d'escoltar les diferents aportacions què des de els parcs es podrien fer o, si més no, obrir una bústia de correu específic de suggeriments.

A títol d'exemple, hores d'ara, ningú m'explicat el per què el material de primera intervenció com són les llances, mànegues, etc., es va canviar de costat, de la part dreta a la part esquerra, quan, penso jo, que per motius de seguretat i operativitat estava millor a la part dreta.

De tota manera, amb relació a la cura del material, haig de dir, que s'ha guanyat algo en comparació a temps enrera, doncs veig en general, més interés en tenir-lo en millors condicions i operativitat. Espero que vagi a més i ens concienciem que finalment som nosaltres els que l'utilitzarem en benefici propi i dels demés.

Fins la propera

F.X. Santiago

Última edición por Francesc Santiago; 14/03/12 a las 11:44.
Aviso a Organizadores   Citar
Responder
Herramientas Buscar en Tema
Buscar en Tema:

Búsqueda Avanzada


near-miss
servicios-emergencia
Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. - La zona horaria es 'Europe/Madrid'. Ahora son las 07:04.
Página generada en 0,927 segundos con 20 consultas.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right
Page generated at Tue, 27 Jul 2021 05:04:05 GMT